Κίνηση Πολιτών Alert – Alert Citizens Movement

Αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία

Σε Λευκωσία και Λεμεσό εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους

7 Σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
28/3/2009

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT:
Σε Λευκωσία και Λεμεσό εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους

Σήμερα στις 11 το πρωί 1000 πολίτες από την Πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία και πάνω από 350 πολίτες από την Πλατεία Διοικητηρίου στην Λεμεσό βγήκαν στους δρόμους, στους αστυνομικούς σταθμούς και στα κέντρα των πόλεων.

Και οι δύο πορείες με συνθήματα «αίσχος ντροπή για την απόφαση», «ο λαός απαιτεί και οι 10 φυλακή», «εσείς με βία, εμείς με τα κινήματα για μια άλλη κοινωνία» έδειξαν την αντίθεσή τους στην αθώωση των 10 αστυνομικών καθώς και στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Χαρακτηριστικά και των δύο πορειών ήταν οι ειρηνικές αλλά και συμβολικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν. Μπανάνες κατατέθηκαν στους αστυνομικούς σταθμούς, σφυρίχτρες έδειξαν την εγρήγορσή μας στα γεγονότα, και άλλες κινήσεις με μπογιές, μαύρα μαντίλια και άλλους συμβολισμούς θέλησαν να καταγγείλουν το ότι η δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά φάνηκε τυφλή.

Η αποδοχή από τον κόσμο έξω από την πορεία ήταν εντυπωσιακή καθώς και η συμμετοχή τους –με τις κόρνες τους- όσο και με τα σχόλια τους. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε.

Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις της κίνησης ALERT σε όλες τις πόλεις για τον συντονισμό και τον σχεδιασμό των μελλοντικών παρεμβάσεων της.

Οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές για όλους και θα πραγματοποιηθούν:

 1. Δευτέρα 30/3/09, ώρα 19.30 στην Πάφο στο καφέ NUEVO, Νίκου Αντωνιάδη 13 απέναντι από το κτήριο της ΠΕΟ.
 2. Τρίτη 31/3/09, ώρα 19.30 στη Λάρνακα στο θέατρο ΑΝΤΙΔΟΤΟ, Αγίας Ελένης 7-11 (πρώην κινηματογράφος Οθέλος), όπου οργανώνεται με την στήριξη του Πολιτιστικού Ομίλου «Πρωτοβουλία»
 3. Τετάρτη 1/4/09 ώρα 19.30 στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό
 4. Σαββάτο 4/4/09 ώρα 18.00 στην Λευκωσία στα κεντρικά του Πανεπιστημίου.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT
https://alertcy.wordpress.com
alertcy@gmail.com

Advertisements

Written by alertcy

30 Μαρτίου 2009 στις 11:48 πμ

Αναρτήθηκε στις ALERT: Ανακοινώσεις Τύπου

7 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. μια οφειλόμενη απάντηση στον υπουργό δικαιοσύνης λουκά λουκά και στα περί επιστροφής στον μεσαίωνα

  Οι «θεσμοί» δεν είναι κάτι ιδεατό και αόριστο αλλά αποτελούνται από ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς και δεν έχουν το αλάθητο και οι οποίοι φυσικά υπόκεινται σε κριτική η οποία ασκείται με διάφορους τρόπους.

  Η άσκηση της κριτικής δια των συνταγματικά κατοχυρομένων δικαιωμάτων στην διαδήλωση και στην έκφραση γνώμης έχουν επανειλημμένως τύχει προστασίας από το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  και έτσι 3 εκατομύρια Γάλλοι διαδηλωτές χτές και άλλα τόσα εκατομυρία διαδηλωτές στο Λονδίνο σήμερα ασκούν κριτική στους «θεσμούς» οι οποίοι δεν τους προστάτευσαν.

  Οπότε, μάλλον η προσπάθεια καταστολής των δικαιωμάτων αυτών δια της φίμωσης που επιδιώκεται αποτελεί επιστροφή στο μεσαίωνα παρά η άσκηση τους.

  osr55

  30 Μαρτίου 2009 at 1:42 μμ

 2. Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης εναντίον των θεσμών του κράτους και συγκεκριμένα των Δικαστηρίων, από εισαγγελείς, βουλευτές και απλούς πολίτες. Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι το κράτος μας λειτουργεί πολλές φορές όχι βάσει αξιοκρατίας αλλά αλλότριων πολιτικών σκοπων. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω την παρατήρηση ότι ο μόνος θεσμός που είναι ανεπηρέαστος και ανεξάρτητος από πολιτικές παρεμβάσεις είναι τα Δικαστήρια. Για πάνω από 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας τα Δικαστήρια μας είναι ο προστάτης του κράτους στο οποίο όλοι ζούμε. Είναι και ο θεσμός που το 1964 κατάφερε να διασώσει και να διατηρήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από την κατάρρευση μετά από την αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από την Κυβέρνηση.
  Δεν λέω ότι τα Δικαστήρια δεν κάνουν λάθη αλλά τουλάχιστον διατηρούν την ανεξαρτησία τους και αποφασίζουν βάση νόμων και κανόνων δικαίου. Πολλοί κατηγορούν τα Δικαστήριο ότι δεν έλαβε υπόψη το Δημόσιο αίσθημα, κάτι που άκουσα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε αυτό θα μας γυρνούσε στον μεσαίωνα που ο κόσμος δικαζόταν από τον όχλο. Θα γυρνούσαμε σε μαύρες εποχές όπως στις ΗΠΑ όταν ο κόσμος επιδινόταν σε κυνήγι μαγισσών. Γι’ αυτό τον λόγο όλοι πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση επειδή βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς. Πιο σημαντικό δεν πρέπει να καταντήσουμε όπως στην Ελλάδα που τώρα κυβερνάτε από τους γνωστούς άγνωστους και τα ΜΜΕ.
  Καθίστε και εσείς σπίτι σας αντί να εξευτελίζεται το κράτος και τους θεσμούς καθημερινά στους δρόμους δίνοντας μπανάνες στους αστυνομικούς. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε την αστυνομία να απαλλαγεί από τα κακοποιά στοιχεία από τους κόλπους της. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και όχι να κρυβόμαστε πίσω από μια κάμερα. Εάν ήσασταν γνήσιοι διαδηλωτές και αγωνιζόσασταν για το δίκαιο δεν θα καθόσασταν με σταυρωμένα τα χέρια στην αλλαγή της ιστορίας και στις υποχωρήσεις στο Κυπριακό.
  Θα ήθελα όμως να τονίσω την συμπαράσταση μου στα θύματα αυτού του συμβάντος. Τέτοιοι αστυνομικοί δεν έχουν θέση στην Κυπριακή Αστυνομία και πρέπει να διωχθούν από το σώμα.
  Ακόμα μια παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι τα ΜΜΕ μας λένε ότι έκαναν και την εμφάνιση τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντιεξουσιαστές. Το ανορθόδοξο είναι ότι αυτοί οι ούτω καλούμενοι αντιεξουσιαστές προέρχονται από την αριστερά που τα τελευταία 6 χρόνια είναι στην εξουσία. Ο καθένας που δεν έχει τι να κάνει και θέλει να περάσει την ώρα του βαφτίζεται διαδηλωτής αντιεξουσιαστής και μας το παίζει επαναστάτης. Στην Κύπρο οι μόνοι αγωνιστές που έχουν μείνει είναι αυτοί που δεν αποδέχονται σχέδια λύσης που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας. Αγωνιστές είναι αυτοί που αντιστέκονται στις προσπάθειες μερικών για την αλλαγή της ιστορίας. Είναι αυτοί που δεν δέχονται την κηδεμονία της Τουρκίας και τον Ξένων.
  Εδώ θα συμπέραινα ότι η αστυνομία της Κύπρου αντικατοπτρίζει και την κοινωνία της. Τέτοια αστυνομία μας αξίζει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από την στιγμή που εμείς δεν βοηθούμε την κατάσταση. Κάθε βδομάδα νεαροί επιδίδονται σε πετροπόλεμο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και όλοι φταίμε την αστυνομία. Είναι καιρός να αναρωτηθούμε που οδηγούμαστε και να σταματήσουμε να τα βάζουμε συνεχώς με την εξουσία.

  Antonis Prokopiou

  31 Μαρτίου 2009 at 10:41 πμ

  • Αγαπητέ κύριε Κίτα,

   Επί της ουσίας έχετε τόσες αναλήθειες και αντιφάσεις που θαυμάζω τις αντοχές του osr55 να σας απαντήσει σημείο προς σημείο.

   Εγώ απλά ήθελα να πω ότι το κυνήγι μαγισσών έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ευρώπη το 15ο με 17ο αιώνα. Οι Η.Π.Α. απέκτησαν την ανεξαρτησία τους στο τέλος του 18ου αιώνα.

   Ίσως εσείς να είχατε καλύτερη εμπειρία με τους ατυνομικούς που σας πρόσεχαν στο Απολλώνειο και για αυτό το λόγο η άποψη σας να είναι υποκειμενική…

   Ρίψασπις

   31 Μαρτίου 2009 at 2:00 μμ

 3. «Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω την παρατήρηση ότι ο μόνος θεσμός που είναι ανεπηρέαστος και ανεξάρτητος από πολιτικές παρεμβάσεις είναι τα Δικαστήρια»

  πως ακριβώς το τεκμηριώνεις αυτό; Έχεις κάποια στοιχεία ή απλά έτσι σου έδοξε;

  «Είναι και ο θεσμός που το 1964 κατάφερε να διασώσει και να διατηρήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από την κατάρρευση μετά από την αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από την Κυβέρνηση»

  ο θεσμός που έσωσε την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας ήταν το Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο με το ψήφισμα του το 186/1964 διακήρυξε την συνέχιση της κυπριακής δημοκρατίας ασχέτως αν δεν εφαρμόζονται κάποια άρθρα του συντάγματος της

  έτσι μέχρι σημερα ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ 186/194 ισχύει το λεγόμενο δίκαιο της ανάγκης

  «Δεν λέω ότι τα Δικαστήρια δεν κάνουν λάθη αλλά τουλάχιστον διατηρούν την ανεξαρτησία τους και αποφασίζουν βάση νόμων και κανόνων δικαίου»

  πως ακριβώς το τεκμηριώνεις αυτό; Έχεις κάποια στοιχεία ή απλά έτσι σου έδοξε; αν θες επεκτείνομαι και επ αυτού

  «Καθίστε και εσείς σπίτι σας αντί να εξευτελίζεται το κράτος και τους θεσμούς καθημερινά στους δρόμους δίνοντας μπανάνες στους αστυνομικούς.»

  οπα!!! για κάτσε ρε αντωνάκη μας!!! ο μόνος που εξευτελίζει τον εαυτό του είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που εξευτελίζουν τους θεσμούς που εκπροσωπούν

  μήπως έχεις ακούσει κάτι για το δικαίωμα του συναίρχεσθαι ειρηνικώς και ελευθέρως και το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης γνώμης;

  «Θα ήθελα όμως να τονίσω την συμπαράσταση μου στα θύματα αυτού του συμβάντος. Τέτοιοι αστυνομικοί δεν έχουν θέση στην Κυπριακή Αστυνομία και πρέπει να διωχθούν από το σώμα»

  έλα ρε μεγάλε αντωνάκη!!!! πως ακριβώς τονίζεις την συμπαράσταση σου; δεν τοπιασα ακόμη…. πως ακριβώς ΄θεωρείς ότι πρέπει να διωχθούν από το σώμα; για κάνε καμια εισήγηση

  «Ακόμα μια παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι τα ΜΜΕ μας λένε ότι έκαναν και την εμφάνιση τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντιεξουσιαστές.»

  και εσύ τι ζόρι τραβάς δηλαδή ρε αντωνάκη; από τα 1000 άτομα που ήταν στην πορεία στην λευκωσία υπήρξαν και καμιά 10αριά παιδιά που ονομάζουν τον εαυτό τους έτσι; ε και;

  «Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε την αστυνομία να απαλλαγεί από τα κακοποιά στοιχεία από τους κόλπους της.»
  «Εδώ θα συμπέραινα ότι η αστυνομία της Κύπρου αντικατοπτρίζει και την κοινωνία της. Τέτοια αστυνομία μας αξίζει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από την στιγμή που εμείς δεν βοηθούμε την κατάσταση.»

  κάτσε κάτσε, γιατί εννα μας πελλάνεις……. την μια λες να κάτσουμε σπίτια μας και τώρα λες ότι εμείς φταίμε γιατί δεν βοηθούμε την κατάσταση……
  με ποιο τρόπο εισηγείσαι να βοηθήσουμε την κατάσταση;;; με ποιο τρόπο να βοηθήσουμε την αστυνομία να απαλλαγεί από τα κακοποιά στοιχεία;
  για πες

  «Είναι καιρός να αναρωτηθούμε που οδηγούμαστε και να σταματήσουμε να τα βάζουμε συνεχώς με την εξουσία.»

  το μεγάλο φινάλε!!!!!!!! πες μας εσύ ρε αντωνάκη που οδηγούμαστε;

  όταν λες εξουσία εννοείς τον πρόεδρο της δημοκρατίας τον Χριστόφια τον οποίο προσπαθείς να υπερασπιστείς; γεια σου ρε κυβερνητικέ εκπρόσωπε του χριστόφκια

  αν είσαι μεταξύ 20-25 χρονών φοιτητής ή φρέσκος στην μαλθάκια νήσο κύπρο μπορώ να κατανοήσω τον «πατριωτικό» τρόπο που σκέφτεσαι γιατί δεν έχεις βιώσει ουσιαστικά το λεγόμενο σύστημα εξουσίας που αποτελούν όλοι αυτοί οι «θεσμοί» που εξευτελίζουν τον εαυτό τους και υποτιμούν τη νομημόσηνη μας

  αν όμως είσαι εργαζόμενος κλπ κλπ τότε γάμησε τα

  osr55

  31 Μαρτίου 2009 at 1:51 μμ

 4. Χιελλόου, συντελεστές του μπλογκ, ανεβάστε καμιά φώτο από τις διαδηλώσεις να χαρούμε κι εμείς τα ξενιτεμένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 🙂

  psychia

  1 Απριλίου 2009 at 7:31 μμ

 5. Στεφ αν θες βάλε το αυτό σαν ερώτημα- ανακοίνωση νομίζω αξίζει

  Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
  Άρθρο 85 παρ.4: (4) Αν στο τέλος της δίκης το Δικαστήριο είναι της γνώμης ότι έχει αποδειχτεί με μαρτυρία ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε ποινικό αδίκημα ή ποινικά αδικήματα που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ή το κατηγορητήριο που καταχωρίστηκε σε Κακουργιοδικείο και για τα οποία δεν δύναται να καταδικαστεί χωρίς τροποποίηση του κατηγορητηρίου ή του κατηγορητηρίου που καταχωρίστηκε σε Κακουργιοδικείου και για τα οποία ο κατδικαζόμενος θα υπόκειτο σε ποινή μεγαλύτερη εκείνης στην οποία θα υπόκειτο αν καταδικαζόταν βάσει του κατηγορητήριου ή του κατηγορητηρίου που καταχωρίστηκε σε Κακουργιοδικείο και ότι ο κατηγορούμενος δεν θα επηρεαζόταν με αυτό δυσμενώς στην υπεράσπιση του, το Δικαστήριο δύναται να διατάξει την προσθήκη στο κατηγορητήριο ή το κατηγορητήριο που καταχωρίστηκε σε Κακουργιοδικείο κατηγορίας ή κατηγοριών εναντίον του κατηγορούμενου για τέτοιο ποινικό αδίκημα ή ποινικά αδικήματα και το Δικαστήριο αποφασίζει για αυτά ωσάν η κατηγορία αυτή ή οι κατηγορίες αποτελούσαν μέρος του αρχικού κατηγορητηρίου ή του κατηγορητηρίου που καταχωρίστηκε σε Κακουργιοδικείο.

  Ποινικός Κώδικας
  Άρθρο 110: (1) Όποιος γνωρίζει ότι προβαίνει σε ψευδή κατάθεση σε δικαστική διαδικασία ή για το σκοπό έναρξης δικαστικής διαδικασίας που αφορά σε ότιδήποτε ουσιώδες για ζήτημα το οποίο είτε εκκρεμεί είτε σκοπεύεται να εγερθεί στην πιο πάνω διαδικασία είναι ένοχος πλημμελήματος το οποίο καλείται ψευδορκία.
  Είναι αδιάφορο κατά πόσο-
  -η κατάθεση δόθηκε με όρκο ή με οποιαδήποτε άλλη νόμιμη διαβεβαίωση ή
  -οι τύπου και η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επαγωγή του όρκου ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δέσμευση αυτού που καταθέτει να πει την αλήθεια αν συναινούσε στη χρήση τους, ή
  -η ψευδή κατάθεση δόθηκε προφορικά ή γραπτά ή
  -το Δικαστήριο ήταν συγκροτημένο κανονικά ή συνήλθε στον αρμόζοντα τόπο αν αυτό ενεργεί πράγματι ως Δικαστήριο στη διαδικασία κατά την οποία δόθηκε τέτοια κατάθεση ή
  – αυτός που καταθέτει ήταν ικανός μάρτυρας ή όχι, ή κατά πόσο η κατάθεση ήταν αποδεκτή σε αυτή τη διαδικασία
  (2) Όποιος προκαλεί άλλο να διαπράξει ψευδορκία την οποία αυτός που έχει προκληθεί πράγματι τη διαπράττει κατά συνέπεια τέτοιας πρόκλησης είναι ένοχος πλημμελήματος που το οποίο καλείται πρόκληση σε ψευδορκία

  Άρθρο 111: Όποιος διαπράττει το ποινικό αδίκημα της ψευδορκίας ή της πρόκλησης σε ψευδορκία υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα επτά χρόνια.
  Άρθρο 116: Όποιος με σκοπό παραπλάνησης Δικαστηρίου σε οποιαδήποτε διαδικασία-
  (α) πλάθει αποδεικτικό στοιχείο με μέσα διαφορετικά από ψευδορκία ή πρόκληση σε ψευδορκία ή
  (β) εν γνώσει του χρησιμοποιεί τέτοιο πλαστό αποδεικτικό στοιχείο,
  Είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση επτά χρόνων

  Άρθρο 121: Διαπράττει πλημμέλημα όποιος-
  (α) συνωμοτεί με άλλο να κατηγορήσουν ψευδώς άλλο για κάποιο έγκλημα ή να διαπράξουν οτιδηποτε για παρεμπόδιση, αποτροπή εκτροπή ή ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης ή

  Το κακουργιοδικείο στην γνωστή υπόθεση ενώπιον του, έκανε εύρημα ότι ο Μάρκος και ο Γιάννος, δύο ανυποψίαστοι πολίτες υπέστησαν βασανισμούς από μέλη της αστυνομίας :

  «Επίσης, αναντίλεκτο είναι και το γεγονός ότι στην κακοποίηση των παραπονουμένων ενέχοντο μέλη της αστυνομίας.
  Αποδεχόμενοι την πιο πάνω μαρτυρία διαπιστώνουμε ότι κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος κακοποιήθηκαν βάναυσα με διάφορους τρόπους.
  Στο τέλος της ημέρας πρόκειται για μια σοβαρή περίπτωση βάναυσης κακοποίησης από μέλη της αστυνομίας δύο ανυποψίαστων πολιτών
  Εν πάση περιπτώσει, κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος κακοποιήθηκαν κατά τον τρόπο και στο βαθμό που έχουμε αναφέρει προηγουμένως. Στηριζόμενοι στο εύρημα αυτό διαπιστώνουμε περαιτέρω, χωρίς να διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία, ότι στην παρούσα υπόθεση υπήρξε κατάφορη παραβίαση του άρθρου 5 του περί Της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (Κυρωτικού) Νόμου 235/1990,»

  Σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, το περιεχόμενο των οποίων είναι περίπου το ίδιο, οι κατηγορούμενοι 1, 2, 3, 4 και 9, τοποθετούν τους εαυτούς τους στη σκηνή της οδού Ελευσίνος από την αρχή του επεισοδίου μέχρι και το τέλος του και ακολούθως στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού όπου ο καθένας ετοίμασε τη δική του κατάθεση ή καταθέσεις στο πλαίσιο που αναφέραμε προηγουμένως
  Εν πάση περιπτώσει, είναι παραδεχτή η παρουσία των κατηγορουμένων αυτών στη σκηνή του επεισοδίου, όπως και των κατηγορουμένων 8, 9 και 10

  Στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα στη σελίδα 2099 των πρακτικών ο Μάρκος συμφωνεί ότι μεταφέρθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και εξηγεί πως συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον οποίο αναφέρει με τον αριθμό που έχει στο εδώλιο (ο κατηγορούμενος 7) τον τράβηξε από τα μαλλιά και τον μετέφερε μέχρι εκεί. Ενώ πιο κάτω στην ίδια σελίδα αναφέρει ότι θυμόταν τον κατηγορούμενο 6 που τον κλωτσούσε δυνατά στο πρόσωπο

  Οι κατηγορούμενοι 1, 2, 3, 4 και 9 καταχώρησαν αγωγές εναντίον του Γιάννου και του Μάρκου ισχυριζόμενοι ότι τους κτύπησαν και τους προκάλεσαν πραγματικές σωματικές βλάβες και ότι τους εξύβρισαν και για αυτό τον λόγο ζητούσαν με τις αγωγές αυτές αποζημίωση!!!!!!!!!!
  Αυτά είναι παραδεκτά από το κακουργιοδικείο, δηλαδή οι 1, 2, 3, 4 και 9 προέβησαν στο ποινικό αδίκημα της ψευδορκίας του άρθρου 110 πιο πάνω το οποίο προνοεί φυλάκισης μέχρι και 7 χρόνια!!!!!!!!
  Για ποιο λόγο το κακουργιοδικείο δεν τους καταδίκασε αυτεπάγγελτα αφού είχε ενώπιον του όλη την μαρτυρία και μάλιστα επ αυτής έκανε και τα πιο πάνω ευρήματα;

  Όλοι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί προέβησαν σε ψευδορκία αφού όλοι στις καταθέσεις τους είπαν ότι ο Μάρκος και ο Γιάννος όχι μόνο δεν κτυπήθηκαν από αστυνομικούς αλλά αντίθετα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς!!!
  Για ποιο λόγο δεν τους καταδίκασε αυτεπάγγελτα; Απάντηση μάλλον δεν θα πάρω

  osr55

  3 Απριλίου 2009 at 9:10 πμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: