Κίνηση Πολιτών Alert – Alert Citizens Movement

Αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία

Συνάντηση ΕΔΟΝ – Alert και συμμετοχή ΕΔΟΝ στην πορεία του Σαββάτου.

with one comment

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το Κ.Σ ΕΔΟΝ ανακοινώνει την συμμετοχή του στην κινητοποίηση που θα διοργανώσει η κίνηση πολιτών ALERT αύριο, 28 Μαρτίου και ώρα 11π.μ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ΕΔΟΝ θέλει να εκφράσει την ανησυχία της στο ζήτημα στοχοποίησης της νέας γενιάς μέσα από δαιμονοποίηση της από μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και την αυθαιρεσία η οποία επιδεικνύεται από μερίδα του αστυνομικού σώματος χωρίς να θέλουμε να ισοπεδώσουμε τη δράση του σώματος στο σύνολο του. Η ΕΔΟΝ λοιπόν είναι αντίθετη με τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές από τις οποίες ο δικός μας ο πολιτικός χώρος έχει δεινοπαθήσει στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίος ένας περαιτέρω εκσυγχρονισμός του αστυνομικού σώματος. Ως ΕΔΟΝ αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δίκαιη που να σέβεται και να ανταποκρίνεται στους προβληματισμούς, τους στόχους και τα όνειρα των νέων.

Η νεολαία παρ’ όλες τις προκλήσεις της εποχής μας, δημιουργεί, αγωνίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Η νεολαία παλεύει για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων όπως η βία, τα ναρκωτικά, η παραβατικότητα. Έχει ενεργό συμμετοχή στη κοινωνία και παίρνει θέση σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα αντίθετα με την εικόνα απάθειας και αδρανοποίησης που εσκεμμένα προωθείτε.

Κ.Σ ΕΔΟΝ
27/03/09


Συνάντηση ΕΔΟΝ – Alert

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης και της οργάνωσης Alert με επικεφαλής το Γιάννο Νικολάου. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση κακοποίησης των δύο νεαρών αλλά και ευρύτερων ζητημάτων όπως η στοχοποίηση της νέας γενιάς μέσα από τη δαιμονοποίηση της από μερίδα των ΜΜΕ, η αυθαιρεσία η οποία επιδεικνύεται από μερίδα του αστυνομικού σώματος και τρόπων συντονισμού και δράσης.

Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Χρίστος Χριστοφίδης, προέβηκε στην εξής δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

« Είχαμε σήμερα μια πολύ παραγωγική και ωφέλιμη συνάντηση με τη νεοσυσταθείσα οργάνωση Alert και το φίλο Γιάννο Νικολάου. Εκτός από το προφανές το οποίο απασχόλησε την κυπριακή κοινωνία μετά τη γνωστή απόφαση του δικαστηρίου, το γεγονός δηλαδή ότι το περί δικαίου αίσθημα της κυπριακής κοινωνίας δεν έχει ικανοποιηθεί, συζητήσαμε ευρύτερα θέματα και τις προεκτάσεις τους.

Θεωρούμε ως ΕΔΟΝ πολύ σοβαρό το ζήτημα της στοχοποίησης της νέας γενιάς από την εικόνα η οποία εκπέμπεται για τους νέους και τις νέες μας. Η συνεχόμενη υπερπροβολή παραβατικών συμπεριφορών από νέους και νέες μας δαιμονοποιεί τη νεολαία μας, την ίδια στιγμή που πραγματικά επιτεύγματα νέων ανθρώπων περνούν απαρατήρητα. Για αυτό το θέμα καθοριστικός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ.

Έχουμε επίσης συζητήσει για τα διαχρονικά φαινόμενα αστυνομική αυθαιρεσίας από μέλη του σώματος. Βέβαια κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτά τα περιστατικά αφορούν όλους τους αστυνομικούς και το αστυνομικό σώμα στο σύνολό του. Όμως διαχρονικά υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Στο παρελθόν ήταν αυξημένα γιατί δυστυχώς η αστυνομία έπαιζε ένα πιο σύνθετο ρόλο με πολιτικές προεκτάσεις. Ο δικός μας ο πολιτικός χώρος έχει δεινοπαθήσει στο παρελθόν από τέτοιες συμπεριφορές. Είναι αναγκαίος ένας περαιτέρω εκσυγχρονισμός του σώματος.

Συζητήσαμε τέλος τρόπους συντονισμού της δράσης μας. Και εδώ υπάρχουν αρκετά περιθώρια. Δικός μας στόχος να στέλνονται πάντα τα σωστά μηνύματα, στοχοπροσηλωμένα, μακριά από υπερβολές και ακρότητες.»

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
26/03/2009

Advertisements

Written by alertcy

27 Μαρτίου 2009 στις 4:40 μμ

Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις Στήριξης

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

 1. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟΥ
  Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

  πιο κατώ ακολουθούν αυτούσια αποσπάσματα από την απόφαση
  η ουσία είναι ότι υπήρχε ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ μαρτυρία πέραν του βίντεο έτσι κι αλλοιώς για να καταδικαστούν

  «Τα διάφορα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι δέκα κατηγορούμενοι φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος επεισοδίου. Ότι δε κατά τις μεταμεσονύχτιες πρωινές ώρες της 20.12.2005 συνέβηκε κάποιο επεισόδιο σε δρόμο της Ακροπόλεως στη Λευκωσία, με εμπλεκόμενους αστυνομικούς και τους δύο προαναφερθέντες πολίτες, δεν είναι υπό αμφισβήτηση και αντίθετα αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ των μερών. Υπάρχει, άλλωστε, αρκετή αδιαμφισβήτητη μαρτυρία την οποία αποδεχόμαστε ως αντιπροσωπευτική της αλήθειας και με βάση αυτή οδηγούμαστε στο ίδιο συμπέρασμα. Θα αναφερθούμε σ’αυτή αργότερα.

  Κάποιοι από τους κατηγορούμενους με δηλώσεις μέσω των συνηγόρων τους αλλά και δικές τους, ανώμοτες δηλώσεις, στις οποίες προέβηκαν όταν κλήθηκαν να προβάλουν την υπεράσπιση τους, δέχονται ότι ήσαν παρόντες στη σκηνή και ότι είχαν κάποια συμμετοχή στο επεισόδιο. Ενώ κάποιοι άλλοι δέχονται μόνο ότι ήσαν παρόντες στη σκηνή.

  Αξιωματικοί οι οποίοι υπηρέτησαν σε κάποιο προηγούμενο χρόνο στη Μ.Μ.Α.Δ. ή υπηρετούσαν στη μονάδα αυτή κατά το χρόνο του επεισοδίου, ισχυρίστηκαν ότι αναγνώρισαν με βεβαιότητα, ειδικά από την παρακολούθηση της φερόμενης ως πρωτότυπης ταινίας, τεκμήριο 43, τους κατηγορούμενους 1, 2, 3 και 4. Εν πάση περιπτώσει, είναι παραδεχτή η παρουσία των κατηγορουμένων αυτών στη σκηνή του επεισοδίου, όπως και των κατηγορουμένων 8, 9 και 10

  Σύμφωνα δε με τα γεγονότα αυτά δε διατηρούμε οποιαδήποτε αμφιβολία ότι στις 20.12.2005, μεταξύ των ωρών 03:25π.μ. και 04:10π.μ. περίπου, συνέβη το προαναφερθέν επεισόδιο στην οδό Ελευσίνος, πάροδο της οδού Αρμενίας, στην Ακρόπολη Λευκωσίας, με εμπλεκόμενους τους παραπονούμενους, Μάρκο Παπαγεωργίου και Γιάννο Νικολάου, καθώς επίσης αριθμό αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν το βράδυ εκείνο σε διατεταγμένη υπηρεσία για καταστολή σοβαρού εγκλήματος σύμφωνα με την Τμηματική Διαταγή, τεκμήριο 100. Επίσης δε διατηρούμε οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος είχαν υποστεί τα διάφορα τραύματα τα οποία παραθέτει στις δύο εκθέσεις του, έγγραφο 25Β, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, Μ.Κ.25.

  Στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα στη σελίδα 2099 των πρακτικών ο Μάρκος συμφωνεί ότι μεταφέρθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και εξηγεί πως συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον οποίο αναφέρει με τον αριθμό που έχει στο εδώλιο (ο κατηγορούμενος 7) τον τράβηξε από τα μαλλιά και τον μετέφερε μέχρι εκεί. Ενώ πιο κάτω στην ίδια σελίδα αναφέρει ότι θυμόταν τον κατηγορούμενο 6 που τον κλωτσούσε δυνατά στο πρόσωπο

  Όπως και στο στάδιο της κυρίως εξέτασης έτσι και στο στάδιο της αντεξέτασης του ο Μάρκος ισχυρίστηκε ότι αναγνώρισε όλους τους κατηγορούμενους που έβλεπε στο εδώλιο ως μερικά από τα πρόσωπα που είχε δει το βράδυ της 20.12.2005 στη σκηνή του επεισοδίου.

  Σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, το περιεχόμενο των οποίων είναι περίπου το ίδιο, οι κατηγορούμενοι 1, 2, 3, 4 και 9, τοποθετούν τους εαυτούς τους στη σκηνή της οδού Ελευσίνος από την αρχή του επεισοδίου μέχρι και το τέλος του και ακολούθως στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού όπου ο καθένας ετοίμασε τη δική του κατάθεση ή καταθέσεις στο πλαίσιο που αναφέραμε προηγουμένως

  Η ιατρική μαρτυρία την οποία έχουμε αποδεχτεί αποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δύο παραπονούμενοι σε κάποιο πολύ πρόσφατο χρόνο πριν υποβληθούν κατά τις πρωινές ώρες της 20.12.2005 σε ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είχαν κακοποιηθεί.

  Επίσης, αναντίλεκτο είναι και το γεγονός ότι στην κακοποίηση των παραπονουμένων ενέχοντο μέλη της αστυνομίας.

  Αποδεχόμενοι την πιο πάνω μαρτυρία διαπιστώνουμε ότι κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος κακοποιήθηκαν βάναυσα με διάφορους τρόπους.
  Στο τέλος της ημέρας πρόκειται για μια σοβαρή περίπτωση βάναυσης κακοποίησης από μέλη της αστυνομίας δύο ανυποψίαστων πολιτών

  Εν πάση περιπτώσει, κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος κακοποιήθηκαν κατά τον τρόπο και στο βαθμό που έχουμε αναφέρει προηγουμένως.
  Στηριζόμενοι στο εύρημα αυτό διαπιστώνουμε περαιτέρω, χωρίς να διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία, ότι στην παρούσα υπόθεση υπήρξε κατάφορη παραβίαση του άρθρου 5 του περί Της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (Κυρωτικού) Νόμου 235/1990,
  Όμως, υπάρχει μαρτυρία προερχόμενη από τους ιδίους τους κατηγορούμενους 1, 2, 3, 4 και 9 με την οποία τοποθετούν τους εαυτούς τους στη σκηνή κατά το στάδιο εκείνο

  Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι 1 και 4 ενήργησαν για τη σύλληψη του Μάρκου και οι κατηγορούμενοι 2 και 3 ενήργησαν για τη σύλληψη του Γιάννου.

  Αυτό που συνέβηκε κατά το επεισόδιο της 20.12.2005 με θύματα τους δύο παραπονούμενους και θύτες μέλη της αστυνομίας είναι πραγματικά λυπηρό και στην προέκταση του πολύ ανησυχητικό. Το κράτος θα πρέπει να ανησυχεί από τέτοια φαινόμενα που έχουν την τάση να κλονίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τους δημοκρατικούς θεσμούς» !!!!! τα θαυμαστικά είναι έξτρα….

  osr55

  27 Μαρτίου 2009 at 5:11 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: