Κίνηση Πολιτών Alert – Alert Citizens Movement

Αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία

Δε δεσμευόμαστε να τηρούμε ένα δίκαιο που ζητιανεύει σεβασμό

with one comment

Μέχρι πρότινος εκφράζαμε την ανησυχία μας για τη βία του κράτους και δη της αστυνομίας όχι μόνο σε περιπτώσεις που είχε τυχαία καταγραφεί από το φακό, αλλά πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις που συμβαίνουν καθημερινώς και ποτέ δε φτάνουν στο φως …. Της δικαιοσύνης. Μετά δε την απόφαση του μόνιμου Κακουργιοδικείου είμαστε κάτι περισσότερο από πεπεισμένοι πως η βία αποκτά νομικό έρεισμα χωρίς ευτυχώς και κοινωνικά αποδεκτό περιεχόμενο. Βρεθήκαμε δυστυχώς μπροστά στο απυρόβλητο της αδιαλλαξίας των Δικαστών να δεχτούν όχι την αυθεντικότητα μιας κασέτας, αλλά την αυθεντικότητα της κοινωνικής πραγματικότητας που όργανα της ούτω καλούμενης δημόσιας τάξης ξυλοκοπούν και κακοποιούν φοιτητές, μετανάστες και άλλα κοινωνικά θύματα.

Δεν αντιλαμβανόμαστε με όσα εκ των υστέρων προσπαθούν να αναλύσουν την απόφαση του Δικαστηρίου που ήτο προκατασκευασμένη και ευδιάκριτα δεν ήθελε όχι να καταδικάσει τους 10 βασανιστές και οιονεί δολοφόνους 2 φοιτητών, αλλά και ολόκληρο το δυναμικό της Αστυνομίας και όσους κρύβονταν πίσω από τη σαδιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά των 10 αστυνομικών το βράδυ της 20ης Δεκεμβρίου 2005. Δεν είναι σημερινό το πρόβλημα της εκπαίδευσης των Δικαστών, ούτε και του δικαίου της απόδειξης. Όταν οι Δικαστές ακόμη και του Ανωτάτου με τις αποφάσεις τους δείχνουν πλήρη άγνοια πχ της γλώσσας λειτουργίας τουτέστιν της ελληνικής, και αδιαφορία για την κοινωνική εξέλιξη των πραγμάτων, πώς αναμένουμε άνθρωποι που τη μια μέρα ήταν στα γραφεία τους με πελάτες και πριν στα κάμπους της Αγγλίας χωρίς ειδική εκπαίδευση και εμπειριοκριτισμό να καταλάβουν τα κοινωνικά τεκτενόμενα;

Είμαστε δε στο πλευρό κάθε κίνησης και δη των κινήσεων των πολιτών που αμφισβητούν και ζητούν τερματισμό της αμνηστίας της δικαστικής εξουσίας. Κανείς δε δεσμεύεται σε μια a priori δεσμευτική πολιτική στήριξης του σεβασμού της Δικαιοσύνης όταν αυτή βρίσκεται μακριά από την κοινωνία και σίγουρα με ανάλογες αποφάσεις την πυροβολεί και την υποβαθμίζει. Δεν επιλέγουμε και δε δεχόμαστε την ύπαρξη ενός αστυνομικού κράτους και μιας βίας που ξεδιπλώνεται από αστυνομικούς, δικαστές και δικηγόρους, τη στιγμή μάλιστα που εν πολλοίς οι δικηγόροι των 10 όσοι τίθενται με φειδώ απέναντι στην απόφαση συστήνουν στους πελάτες των (τους 10 παραδεχτά βασανιστές) να ασκήσουν αγωγές για λίβελο στα ΜΜΕ. Τη στιγμή που καθόλη τη διάρκεια της δίκης ως δικηγόροι ακούγαμε στις σκάλες του Κακουργιοδικείου τους 10 αστυνομικούς να διηγούνται αναμεταξύ τους το πώς κτύπησαν τους 2 φοιτητές και να γελούν, τη στιγμή που καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης οι δικηγόροι των αστυνομικών ή κάποιοι εξ’ αυτών που σήμερα δηλώνουν ή δικαιωμένοι ή λύπη για το ξυλοδαρμό να έχουν πριβέ συναντήσεις με τους δικαστές!

Λοιπόν, εμάς αυτή η Δικαιοσύνη δε μας ταιριάζει! Και αφού τα δοτά και εκλεγμένα δικαστήρια δεν θέλουν ως όργανα της εκάστοτε εξουσίας να αποδώσουν δικαιοσύνη…. Ας την αποδώσει ο λαός με πορείες, σφυρίχτρες και μπανάνες! Για μας προσβολή αποτελεί η υπόθαλψη του έργου μας και όχι η παρουσία διαδηλωτών και δη πολιτών στο χώρο όπου ούτως ή άλλως ανήκουν… στο χώρο των Δικαστηρίων. Επειδή υποτίθεται τα δικαστήρια είναι ανοικτά στο λαό, ανοικτά για να ακούνε το λαό, και προιόν της κοινωνίας, ανοικτά ευτυχώς και στον τύπο που δεν περιμένει κενότυπες αποφάσεις για να δράσει. Και αν εν τέλει σήμερα κάποιοι συνάδελφοι νιώθουν να παρενοχλείται η εργασία τους από 200 πολίτες, όταν θα εκδικάζεται η ΗΛΙΟΣ τι θα πουν όταν μόνο 200 θα ναι οι συγγενείς των θυμάτων; Όταν θύμα είναι η ίδια η υπόσταση μας ως κοινωνία οι θεσμοί όχι μόνο δεν είναι σεβαστοί αλλά ας καταλυθούν καλύτερα, τουλάχιστον να μην αθωώνουν κακοποιούς και ίσως αυριανούς δολοφόνους.

– Ομάδα Δικηγόρων του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου // – Ομάδα Κυπρίων, Ελλήνων Δικηγόρων απόφοιτοι Γερμανικών Bar

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή PDF πατώντας εδώ.

Advertisements

Written by alertcy

23 Μαρτίου 2009 στις 11:11 μμ

Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις Στήριξης

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

 1. ελπίζω η ομαδα σας να συνεχίσει να υποστηρίζει παρόμοιες υποθέσεις με την ίδια τόλμη.
  και ίσως να γίνει η αρχή για να παρακολουθούνται κακοδικίες ακόμα και κακή χρήση του ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ Νόμου που αθωώνει παιδεραστές και άλλους πριν καν εκδικαστεί η υπόθεση σε κάποιο Κακουργιοδικείο.
  Η Αναξιόπιστη Μαρτυρία ήταν και είναι ένα ευπλαστο μέσο στα χέρια όσων έχουν Εξουσία και δεν ελεγχονται.

  Ας γίνει η αρχή τωρα

  Rose

  24 Μαρτίου 2009 at 12:05 πμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: