Κίνηση Πολιτών Alert – Alert Citizens Movement

Αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού

leave a comment »

Χθες, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, στην ανακοίνωση του καλούσε λίγο-πολύ, δικηγόρους και πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στα όσα ακούγονται, να σταματήσουν να βλέπουν όσα συμβαίνουν και να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Η ανακοίνωση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τον τρόπο με τον οποίο εκδόθηκε. Αντί να συγκληθεί το 17μελές Συμβούλιο του Συλλόγου, που εκπροσωπεί όλους τους δικηγόρους, συνεκλήθη Κυριακή πρωί η τετραμελής Εκτελεστική Επιτροπή και εξέδωσε ανακοίνωση, που όζει συντηρητισμού άλλων εποχών.

Η Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, σε σημερινή συνεδρία της, σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση του Κακουργιοδικείου της Λευκωσίας με την οποία αθωώθηκαν οι 10 αστυνομικοί, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Πιστεύει ότι τόσο οι δικηγόροι όσο και το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν κριτική στην απόφαση και επίσης να προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικώς με το όλο θέμα.

2. Πιστεύει ότι είναι δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν με νόμιμο και ειρηνικό τρόπο ακόμη και για τα θέματα της απονομής της δικαιοσύνης.

3. Καλεί τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, το Ανώτατο Δικαστήριο, τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, την Βουλή των Αντιπροσώπων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, όπως προβούν σε εντοπισμό των προβλημάτων που ομολογουμένως υπάρχουν στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης και όπως προβούν, μετά από την αναγκαία μελέτη, σε όλα τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα και

4. Εκφράζει τη λύπη της ως προς τον ξυλοδαρμό και την ταπεινωτική μεταχείριση που υπέστησαν τα θύματα του επεισοδίου με τους αστυνομικούς και το οποίο οδήγησε στην υπόθεση του Κακουργιοδικείου, κακίζει κάθε υπαίτιο και συμπαρίσταται και στηρίζει τα 2 θύματα αυτού του ξυλοδαρμού.

Written by alertcy

23 Μαρτίου 2009 στις 11:15 μμ

Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις Στήριξης

Σχολιάστε