Κίνηση Πολιτών Alert – Alert Citizens Movement

Αφύπνιση των πολιτών απέναντι στη βία

Κίνηση Πολιτών ALERT

Δραστηριοποιηθείτε στην Κίνηση Πολιτών Alert!

Με κοινωνικά αίτια που προϋπήρχαν εδώ και χρόνια κάνοντας την κοινωνία να σιγοβράζει και με αφορμή την αθωωτική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση  των 10 βασανιστών αστυνομικών, το κοινωνικό ξέσπασμα που υπήρξε από πολίτες που νοιώθουν ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση της Κίνησης Πολιτών Alert.

Μέσω της Κίνησης Πολιτών Alert η κοινωνία βρήκε φωνή, αντέδρασε και κινητοποιήθηκε δυναμικά θέτοντας επιτακτικά ως αιτήμάτα της την καταδίκη των 10 βασανιστών αστυνομικών αλλά και κάθε αστυνομικού που καταχράται την εξουσία του.

Η Alert έθεσε επίσης ως επιτακτική ανάγκη την διερεύνηση των λόγων που ωθούν συστηματικά την δικαστική εξουσία να προσφέρει κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία, οδηγώντας σε τόσο εξόφθαλμα άδικες αποφάσεις.

Στα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης Πολιτών Alert που έγινε στις 4 Απριλίου 2009 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποφασίστηκε ότι πρωταρχικός στόχος της Κίνησης είναι η κοινωνική αντίσταση στην αστυνομική τρομοκρατία και στο δικαστικό της ξέπλυμα.

Βασικός επίσης στόχος της Alert είναι η προσπάθεια ενημέρωσης όλων των κατοίκων της Κύπρου για τα βασικά δημοκρατικά μας δικαιώματα (κοινωνικά, ατομικά και πολιτικά) καθώς επίσης και τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του Κράτους και των μηχανισμών του απέναντι μας.

Οι αναφορές που ήρθαν από πολλούς συμπολίτες μας αμέσως μετά την αθώωση των 10 βασανιστών αστυνομικών για παρόμοια περιστατικά αστυνομικής βίας και συγκάλυψης τους από τα δικαστήρια δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και της ανάγκης για ακόμα πιο οργανωμένη κοινωνική αντίδραση.

Η Κίνηση Πολιτών Alert αγκαλιάστηκε θερμά από την κοινωνία και βρήκε  έντονη και πλατιά στήριξη από ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιοτήτων.

Η κοινωνία μέσω της Alert αντέδρασε δυναμικά, βγαίνοντας στους δρόμους, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί την συνέχιση αυτής της κοροϊδίας.

Αυτό το μήνυμα λήφθηκε πολύ δυνατά, αφού οι 10 βασανιστές αστυνομικοί παραμένουν ακόμη σε διαθεσιμότητα!

Αυτή η πρώτη επιτυχία πρέπει επίσης να δώσει σε όλους μας το μήνυμα ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται με διεκδικήσεις!

Οι στόχοι της Κίνησης Πολιτών Alert που εδράζονται στην υπεράσπιση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων ήταν αυτό που ένωσε όλους που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα στα καλέσματα για διαδηλώσεις, πορείες, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Η Κίνηση Πολιτών Alert θέλει να αποτελέσει ισχυρό φορέα κοινωνικής αντίδρασης, λειτουργώντας με διαφάνεια μέσα από γενικές συνελεύσεις για λήψη αποφάσεων και αποκεντρωτικά με συντονιστικές ομάδες και κινήσεις πολιτών σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η Κίνηση Πολιτών Alert είναι κάτι που δημιουργείται μέσα στη βάση της ίδιας της κοινωνίας.

Η Alert αποτελείται από απλούς ανθρώπους που νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να επέλθουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων της Κύπρου.

Όλοι οι πολίτες που βρίσκονται σε εγρήγορση απέναντι στην αυθαιρεσία και στην κατάχρηση εξουσίας  είναι Alert και καλούνται να συμμετέχουν στον διάλογο, στην κατάθεση απόψεων και στην λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω δράσεις και αντιδράσεις.

Οι αποφάσεις για τις επόμενες δράσης της Κίνηση ανήκουν σε όλους τους πολίτες που της δίνουν υπόσταση και πνοή.

Advertisements

Written by alertcy

1 Ιουνίου 2009 στις 6:00 μμ

Αρέσει σε %d bloggers: